Składniki:(na
3 porcje)
- filet z piersi kurczaka – 2 połówki (300 g)
- groszek konserwowy (160 g)
- marchew mrożona (150 g)
- masło klarowane (10 g)
Przygotowanie: Mięso pokroić w drobną kosteczkę, przyprawić
wedle uznania (u mnie przyprawa do kurczaka po węgiersku) podsmażyć na maśle
klarowanym. Do podsmażonego kurczaka dodać groszek i marchewkę, podsmażać
jeszcze chwilę. Posypać ziołami ( zioła do sałatek), wymieszać. Podawać z
ryżem/kaszą gryczaną/ bulgur/ jaglaną.
Całość: 564 kcal (B: 73g W:23 g T:20
g)
1 porcja: 188 kcal B:24 g W:7 g T:6 g
Wersja z ryżem basmati (50 g)
1 porcja + ryż (50 g) : 355 kcal (B:28
g W:46 g T:7 g)
Wersja z kaszą gryczaną (75 g)
1 porcja + kasza gryczana (75 g) :
443 kcal (B:34 g W:61 g T:7 g)
Wersja z makaronem pełnoziarnistym spaghetti (50
g)
Komentarze
Prześlij komentarz