- makaron pełnoziarnisty (penne) - 100 g
- pomidory krojone - 1 puszka (400 g)
- fasola czerwona - (120 g)
- kukurydza konserwowa - (165 g)
- mięso z piersi kurczaka - (100 g)
- olej rzepakowy - (15 g)
- przyprawy: zioła toskańskie/ czosnek granulowany/ sól/ pieprz/ papryka słodka/ zioła prowansalskie
WYKONANIE:
Makaron ugotuj, zgodnie z instrukcją na opakowaniu al'dente.
Podsmaż kurczaka w kawałkach na oleju. Dopraw wymienionymi przyprawami.
Dodaj pomidory, odsączoną kukurydzę i fasolę.
Duś ok 10 minut,aż wyparuje większość wody, następnie wymieszaj z makaronem.
Posyp potrawę na talerzu posiekaną pietruszką.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza