Składniki: (na 4 porcje)
- kasza gryczana – 1 woreczek (100 g)
- płatki gryczane (50 g)
- płatki gryczane (50 g)
- jaja – 2 szt.
- filet z piersi kurczaka (120 g)
- pieczarki (100 g)
- cebula czerwona (50 g)
- ser żółty - (100 g)
- masło klarowane (5 g)
- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
Wykonanie:
Kaszę gryczaną ugotować.
Farsz: Cebulę, pieczarki i mięso drobno
pokroić. Ser zetrzeć na tarce. Cebulę podsmażyć na maśle klarowanym, dodać
pieczarki i poddusić jeszcze chwilę. Przełożyć na talerz. Mięso podsmażyć,
wymieszać z podsmażoną cebulą i pieczarkami.
Spód: Ugotowaną kaszę gryczaną zblendować z
jajami, płatkami gryczanymi, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli
himalajskiej na gładką masę.
Masę
przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć farsz,
posypać serem żółtym. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 15 min w 200oC
Całość: 1256 kcal (B:85g W:130g T:44g)
1 porcja: 314 kcal (B:21 g W:33 g T:11 g)
Komentarze
Prześlij komentarz