1550 kcal
(B: 120 g W:
160 g T: 53 g)
DZIEŃ 1
ŚNIADANIE
Naleśniki razowo-proteinowe zawijane z
jabłkiem
395 kcal (B:36,8 g W:29,3 g T:14,5 g)
Przepis:
https://www.pik-fit-trener.pl/2018/10/nalesniki-proteinowo-zytnie-zawijane-z.ht
Przepis:
https://www.pik-fit-trener.pl/2018/10/nalesniki-proteinowo-zytnie-zawijane-z.ht
II ŚNIADANIE
– Jabłko – 1 szt.
OBIAD
Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem, papryką i
oliwkami w sosie serowym
428 kcal (B:44 g W:40 g T:10 g)
428 kcal (B:44 g W:40 g T:10 g)
Co i Ile?
|
Propozycja przygotowania/ wskazówki/
zamienniki
|
Uwagi:
|
Przepis
po klikniciu w linkhttps://www.pik-fit-trener.pl/2017/07/penoziarniste-penne-z-kurczakiem.html
|
MOŻLIWOŚĆ WYBORU:
Filet z kurczaka 100 g lub tuńczyk w
sosie własnym 100 g
Serek wiejski 150 g lub ser mozarella
60 g
|
4.
PODWIECZOREK
Biszkopt proteinowy przekładany masłem orzechowym (1porcja)
426 kcal B: 33g W: 16 g T:25 g
przepis:https://www.pik-fit-trener.pl/2017/09/biszkoptowe-trojkaciki-proteinowe.html
Biszkopt proteinowy przekładany masłem orzechowym (1porcja)
426 kcal B: 33g W: 16 g T:25 g
przepis:https://www.pik-fit-trener.pl/2017/09/biszkoptowe-trojkaciki-proteinowe.html
KOLACJA
Ciecierzyca z warzywami
228,4 kcal (B:12 g W:37 g T:3,7 g)
Ciecierzyca z warzywami
228,4 kcal (B:12 g W:37 g T:3,7 g)
Co
i Ile?
|
Propozycja przygotowania
|
Uwagi:
|
-
ciecierzyca w zalewie – ½ puszki (110 g)
-
pomidory w puszce – ½ puszki (160 g)
-
bakłażan (50 g)
-
cukinia – ½ szt. (100 g)
-
pieczarki – 4 szt. (80 g)
|
Warzywa
pokroić w plasterki, dusić z ciecierzycą i pomidorami pod przykryciem. W
razie potrzeby podlewać wodą. Przyprawić wedle uznania.
|
DZIEŃ 2
ŚNIADANIE
Pancake
proteinowy z jogurtem jagodowym
277,9 kcal (B:26,6 g W:25 g T:8 g)
277,9 kcal (B:26,6 g W:25 g T:8 g)
Co i Ile?
|
Propozycja przygotowania
|
Uwagi:
|
- jajo –
1 szt.
- mąka
żytnia – 1 łyżka (15g)
- WPC –
(20 g)
- mleko
1,5% (30 ml)
- jogurt
typu greckiego „Piątnica” jagodowy – ½ kubeczka (75 g)
- masło
klarowane (3g)
|
Jajo wymieszać z mlekiem, dodać odżywkę białkową i mąkę. Wymieszać
dokładnie. Smażyć placka na maśle klarowanym. Usmażonego placka posmarować
jogurtem, złożyć na pół.
|
II ŚNIADANIE 115 kcal
- jabłko – 1 szt.
OBIAD
Risotto szpinakowe z kurczakiem (1
porcja)
350 kcal (B:34,2 g W:42,2 g T:5 g)
350 kcal (B:34,2 g W:42,2 g T:5 g)
PODWIECZOREK
Biszkopt proteinowy przekładany masłem orzechowym (1 porcja) 426 kcal B: 33g W: 16 g T:25 g
Biszkopt proteinowy przekładany masłem orzechowym (1 porcja) 426 kcal B: 33g W: 16 g T:25 g
KOLACJA
Risotto szpinakowe z kurczakiem (1 porcja)
Risotto szpinakowe z kurczakiem (1 porcja)
350 kcal (B:34,2 g W:42,2 g T:5 g)
Przepis: https://www.pik-fit-trener.pl/2017/07/risotto-szpinakowe-z-kurczakiem.html
Przepis: https://www.pik-fit-trener.pl/2017/07/risotto-szpinakowe-z-kurczakiem.html
DZIEŃ 3
ŚNIADANIE
Pancake proteinowy z jogurtem jagodowym
277,9 kcal (B:26,6 g W:25 g T:8 g)
277,9 kcal (B:26,6 g W:25 g T:8 g)
Co i Ile?
|
Propozycja przygotowania
|
Uwagi:
|
- jajo –
1 szt.
- mąka
żytnia – 1 łyżka (15g)
- WPC –
(20 g)
- mleko
1,5% (30 ml)
- jogurt
typu greckiego „Piątnica” jagodowy – ½ kubeczka (75 g)
- masło
klarowane (3g)
|
Jajo wymieszać z mlekiem, dodać odżywkę białkową i mąkę. Wymieszać
dokładnie. Smażyć placka na maśle klarowanym. Usmażonego placka posmarować jogurtem,
złożyć na pół.
|
II ŚNIADANIE 115 kcal
- jabłko – 1 szt.
OBIAD
Wątróbka drobiowa z kaszą gryczaną i
pieczarkami w pomidorach (1 porcja)
688 kcal (B:56,3 g W:79,4 g T:16,2 g)
688 kcal (B:56,3 g W:79,4 g T:16,2 g)
Co i Ile?
|
Propozycja przygotowania
|
Uwagi:
|
- Kasza gryczana
– 1 woreczek (100 g)
Wątróbka
drobiowa (200 g)
- cebula
– 1 szt. (100 g)
-
pieczarki – 5 szt. (100 g)
-
pomidorki koktajlowe – 5 szt. (100 g)
|
2 porcje:
Kaszę gryczaną ugotować. Cebulę i pieczarki pokroić w plasterki,
poddusić na wodzie, dodać pokrojoną wątróbkę drobiową. Podduszać na wodzie.
Do wątróbki dodać ugotowaną kaszę gryczaną i pokrojone pomidorki, wymieszać i
dusić jeszcze chwilę. Przyprawić wedle uznania.
|
Podzielić
na 2 porcje
|
PODWIECZOREK
Biszkopt proteinowy przekładany masłem orzechowym (1 porcja)
426 kcal B: 33g W: 16 g T:25 g
Biszkopt proteinowy przekładany masłem orzechowym (1 porcja)
426 kcal B: 33g W: 16 g T:25 g
KOLACJA
Wątróbka drobiowa z kaszą gryczaną i pieczarkami w pomidorach (1 porcja)
Wątróbka drobiowa z kaszą gryczaną i pieczarkami w pomidorach (1 porcja)
DZIEŃ 4
ŚNIADANIE
Naleśniki żytnie z sosem jogurtowo
truskawkowym (2 szt.)
356 kcal (B: 13 g W: 51 g T: 11 g)
Przepis:https://www.pik-fit-trener.pl/2017/07/nalesniki-zytnie-z-sosem-jogutrowo.html
Przepis:https://www.pik-fit-trener.pl/2017/07/nalesniki-zytnie-z-sosem-jogutrowo.html
II ŚNIADANIE
jogurt naturalny z odżywką białkową
jogurt naturalny z odżywką białkową
137 kcal (B: 18 g W: 10 g T: 3 g)
- jogurt naturalny (115 g)
- odżywka białkowa (20 g)
OBIAD
Kasza bulgur z indykiem i suszonymi pomidorami (1 porcja)
Kasza bulgur z indykiem i suszonymi pomidorami (1 porcja)
324 kcal (B:
24,5 g W: 38,5 g T: 8 g)
Przepis:https://www.pik-fit-trener.pl/2018/10/kasza-bulgur-z-indykiem-i-suszonymi.html
Przepis:https://www.pik-fit-trener.pl/2018/10/kasza-bulgur-z-indykiem-i-suszonymi.html
PODWIECZOREK
Biszkopt proteinowy przekładany masłem orzechowym (1 porcja)
426 kcal B: 33g W: 16 g T:25 g
Biszkopt proteinowy przekładany masłem orzechowym (1 porcja)
426 kcal B: 33g W: 16 g T:25 g
KOLACJA
Kasza bulgur z indykiem i suszonymi pomidorami (1 porcja)
Kasza bulgur z indykiem i suszonymi pomidorami (1 porcja)
324 kcal (B: 24,5 g W: 38,5 g T: 8 g)
Komentarze
Prześlij komentarz